Opsætning Oppsetting

Svanemerking, klimakompensering og CSR

 

Svanemerket
Klimakompensert
CSR - Corporate Social Responsibility
 

Svanemerket

GP-Trykk ønsker å bidra for å minske vår miljøbelasting og oppfylle de strengeste miljøkrav, med det har vi gjort oss fortjent til å motta svanemerket.
 
Svanemerket betyr at vi som trykkeri har svanelisens til vår produksjon av trykksaker. Vi har dermed bevist at vi oppfyller en lang rekke av de strengeste miljøkrav som gjør at vi har en av de mest miljøbevisste produksjoner av trykksaker blant trykkerier. Gjennom disse strenge miljøkravene får vi en grundig veiledning i hvordan vi kan bidra til en bæredyktig utvikling.
 
Hele leverandørkjeden er omfattet av svanelisensen. Miljøkravene omfatter i første omgang kjemikaliene, papir og trykkprosessen som vi benytter. Vi utnytter best våre ressurser ved å gjenanvende trykksaker, det er en stor betydning hos oss. Det handler jo om å utnytte ressursene best mulig og å skifte ut de sunnhetsskadelige og forurensende stoffene med bedre og mere bærekrafige
alternativene.
 
Sammen med vår svanelisens utarbeider vi hvert år et internt miljøregnskap med forbruk av vann, energi, råvarer og avfallsmengder.

Du har som kunde hos oss mulighet for å få svanemerket på dine trykksaker.

Arbeidsmiljøet setter vi meget høyt hos GP-Trykk. Vi gjennemfører en meget aktiv medarbeiderpolitikk med vekt på det uformelle miljø og de menneskelige verdier.

Last ned svanemerker her:
Svanemerket CMYK, Svanemerket S/H, Svanemerket Pantone 347
Les mer om retningslinjene for korrekt bruk av svanemerket
 

Klimakompensert

Når du beregner dine trykksaker, har du mulighet til å velge klimakompenserte papir til din trykksak. Det er stor forskell på hvor mye produksjonen av de enkelte papirtyper utleder CO2.
Papir produsert i de nordiske landene utleder typisk ca. 150kg CO2 pr. 1.000 kg papir. Papir fra andre steder i verden utleder ca. 600-700 kg CO2 pr. 1.000 kg papir. Under fanen papirkvaliteter, kan du se hvor meget produksjonen og transporten av de enkelte papirtyper utleder av CO2

Last ned merker for klimakompensert papir her
 

Pris for kompensering af CO2

Ved hjelp av Plan Vivo og Antalis bidrar vi i fellesskap, med å få ned mengden CO2 som er i vår atmosfere. Det kan høres dyrt ut men det er det ikke. Prisen for 1.000 kg. CO2 er kr 87,- og i tillegg kommer administration for kr 7,-. Når du velger å klimakompensere ditt papir, er minstebeløpet 100,-. Evt. overskuddsbeløp går til ytterligere reduksjon av CO2.


Beregn CO2-utslippet av ditt papir

Når du beregner pris på din trykksak, får du også en beregning på hvor mye CO2 ditt papir har utledt. Utslippet kan du velge å kompensere for direkte i ditt tilbud. Hvis du kompenserer for CO2 utslippet, kan du forsyne din trykksak med logoen for klimakompensert papir, som kan hentes her.
 

Fra Norge til Mozambique

Måten det blir gjort på er at vår produsent Antalis har et sammenarbeid med Plant Vivo om å plante trær i Mozambique. Vi har i norden rikelig med skog som hele tiden blir fornyet og med en fornuftig lovgivning om å utplante nye trær når vi felder. Mens de i det krigsrammede landet Mozambique ikke har de samme midler og muligheter for selv at få utviklet og utvidet deres skog. Samtidig hjelper vi de lokale med å hjelpe seg selv.

”Joao Edourdo Ranguisse er en av mange bønder som deltar i prosjektet, men han er den eneste som har vært ute å rejst i den forbindelse. I 2010 deltok han nemlig i et stort informasjonsmøte i Sverige om klimakompensasjonen for Antalis kunder. Det korte besøket i Stockholm ble en bevegende opplevelse: for eksempel at man stikker et lite plastkort i en sprekk og får penger ut! For Joao har prosjektet virkeliggjort drømmen om å bygge et nytt hus til sin familie!” Sitat fra Antalis g/m2 nyhedsbrev 4 juni 2011.
 

 

CSR - Corporate Social Responsibility

gp-trykk.no er en del av GP-Trykk. Vi tar vårt ansvar alvorlig, og det betyr blant annet, at vi har gjort oss fortjent til Svanemerket.

Vi arbeider med vårt ansvar på mange områder, for eksempel:
Miljøledelse og luftforurensing, avfall og gjenvinning, arbeidsforhold, belysning og kjemikalier.

Last ned CSR-Erklæring fra GP-Trykk
 
 
Billigtryksag.dk
Copyright 2013 GP-Trykk.no, Øvre Slottsgate 2b, 0157 Oslo
Telefon: 90 98 02 12, E-mail: info@gp-trykk.no, org. nr. 812 618 652 MVA, Sitemap

 Pris:
 Afsendelse:

Bestill trykksaken

Gå direkte til bestilling av din trykksak.
Det er enkelt og raskt. Vi yter alltid
den beste service til våre kunder.

Bestill trykksaken / send tilbud

Legg i kurven

Legg i innkjøpskurven og handle videre.
Når du er ferdig med å bestille,
klikk på innkjøpskurv-ikonet i toppen til høyre.

Legg i innkjøpskurven

Gratulerer


Du er trukket ut for et gavekort på kr 160,-

Svar på tre spørsmål om GP-Trykk.no via linken
og få gavekortet tilsendt med det samme. Du kan kun motta ett gavekort

Få ditt gavekort

Forlat siden